آخرین بروزرسانی سایت : 05 / اردیبهشت / 3 | 16:55

تعرفه‌گذاریِ اجرا شده نه مبنای کارشناسی دارد و نه قانونی و عادلانه است/دولت صدای پرستاران را بشنود/ پرستاران به تعرفه‌گذرای معترض هستند

Visits: 628

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خانه پرستار به نقل از  خبرنگار ایلنا، قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در سال ۸۶ در مجلس به تصویب رسید تا بخشی از فاصله‌ی بین دستمزدِ پرستاران و پزشکان جبران شود. این قانون یکی از مطالباتِ اصلیِ پرستاران در طول این سال‌ها بود که با وجود وعده‌های بسیار در دوره‌های مختلف اجرایی نشد. اوایل سال گذشته بالاخره آیین‌نامه‌ی اجرایی تعرفه‌گذاری مصوب شد و اوایل امسال معوقاتِ آن به حسابِ پرستاران واریز شد اما این رقم به قدری کم بود که منجر به اعتراض پرستاران شد. محمد شریفی مقدم (دبیرکل خانه پرستار) در این خصوص به «ایلنا» می‌گوید: پرستاران گروهی هستند که بیشترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهند و تنها گروهی هستند که خدماتِ آن‌ها تعرفه‌گذاری نشده است. در مقابل حدود ۱۰هزار خدمتِ پزشکی تعرفه‌گذاری شده که حدود ۹هزار مورد برای پزشکان و هزار مورد برای باقی گروه‌ها به جز پرستاران است.

وی ادامه داد: قرار بود با قانون تعرفه‌گذاری فاصله‌ی نجومی حقوق بین پزشکان و پرستاران از بین برود که با این تعرفه گذاری، به هیچ وجه این اتفاق نمی‌افتد. طبق این تعرفه‌گذاری برای هر مریضی که روی تخت بیمارستان می‌خوابد در ۲۴ساعات، تعرفه تیم پرستاری تنها ۹۰ هزار تومان است. البته گفته شده از ۱۴۰۲ این رقم ۱۵۰هزار تومان شده است.

شریفی مقدم گفت: آیا ارزش کل خدماتی که یک تیم پرستاری در طول ۲۴ ساعت در بیمارستان انجام می‌دهد ۹۰ هزار تومان است؟ معیار این تعرفه‌گذری را به ما هم بگویند که بدانیم!

وی گفت: پرستاران به این تعرفه‌گذرای اعتراض دارند. ما از دو سال قبل این تعرفه‌گذاری را غیرعادلانه، غیرکارشاناسانه و غیر قانونی دانستیم و بارها تکرار کردیم اما گوش شنوایی وجود نداشت. الان که این رقم را پرداخت کرده‌اند، واریزی به قدری کم است که منجر به شکایتِ پرستاران شده است.

دبیرکل خانه پرستار بیان کرد: نکته‌ی دیگر این است که پرداختی‌ها براساس بودجه‌ای است که برای تعرفه‌گذاری تعیین شده است. ببینید برای این کار ۶میلیارد بودجه تعیین شده بود؛ پرستاران هم حدود ۲۰۰هزار نفر هستند، این رقم را تقسیم بر ۱۲ کنیم، چیزی حدود دو ونیم میلیون تومان می‌شود که اگر از این رقم ۳۰ تا ۴۰ درصد بابتِ کارهای اداری و مدیریتی و آموزشی کم بشود، حدود یک و نیم میلیون می‌ماند. در پرداخت همین رقم هم برخی جاها کج سلیقگی کردند و به دلیلِ فرمول‌های غیرکارشناسانه، تفاوتهایی جزئی در پرداختی‌ها اتفاق افتاده که همین هم باعث اعتراض شده که البته این اعتراض چندان اهمیت ندارد. اعتراض اصلی به مدلی است که به اسم تعرفه‌گذاری اجرا می‌شود. البته به نظر می‌رسد ایجادِ این تفرقه هم به نوعی برنامه ریزی شده باشد. به اعتقاد من اصلِ مسئله نحوه‌ی اجرای تعرفه‌گذاری است و نه بازتوزیعِ آن.

شریفی‌مقدم گفت: اگر معیار تعرفه‌گذاری را مانند معیار تعرفه‌گذاریِ پزشکان قرار دهند، کارانه‌ی پرستاران به دلیلِ شمارِ بالای خدماتِ پرستاری بیشتر می‌شود. اصل اعتراض ما به این تفاوتِ درآمدِ پرستاران و پزشکان است.

وی تاکید کرد: تعرفه‌گذاریِ اجرا شده نه مبنای کارشناسی دارد و نه قانونی و عادلانه است. خواسته‌ی پرستاران این است که طبق قانون تعرفه خدمات پرستاری را هم با معیارها و فرمول‌های سایر گروه‌ها محاسبه کنید. به ما بگویند بر چه مبنایی ۲۴ ساعت خدمتِ گروه پرستاری را ۹۰ هزار تومان تعیین کرده‌اند؟

دبیرکل خانه پرستار در پایان در انتقاد از رفتارهایی که با برخی پرستاران می‌شود، گفت: در تجمعی که در اهواز انجام شد یکی از پرستاران مدتی مورد برخورد تهدیدآمیز قرار گرفت که این رفتار با پرستاران به هیچ وجه قابل قبول نیست. پرستاران تحت فشارهای مختلف هستند و به دلیلِ کمبودِ پرستار فشار کاری بالایی را تحمل می‌کنند. از طرفی وضعیتِ معیشتیِ بدی دارند و برای یک زندگیِ ساده باید دو تا سه شیفت کار کنند. کار آن‌ها بسیار سخت است و مسئولان باید صدای آن‌ها را بشنوند.

انتهای پیام/

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1354442

ویدئو خبری
رفتن به نوار ابزار